Home Vijesti AMS RS savjetuje izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana

AMS RS savjetuje izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana

0

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, a zbog visoke dnevne temperature vazduha iz Auto-moto saveza Srpske preporučuju da se izbjegavaju duža putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Završeni su radovi i pušten je u funkciju magistralni put Prijedor-Banjaluka, dionica Ivanjska-Dragočaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Izmijenjen je režim saobraća na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa (Žirovina) zbog izgradnje kružne raskrsnice, te na pravcu Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.
Režim saobraća izmijenjen je i na dionici magistralnog pravca Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.
Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teret mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, kao i na magistralnom pravcu Rudanka-Doboj zbog radova na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka na auto-putu.
Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici regionalnog puta Prijedor tri – entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog pravca tokom eksploatacije rudnika Ljubija, na pravcu entitetska granica Ćesim-Pridvorci, te na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri entitetska granica (Podjezera).
Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, a saobraćaj je izmijenjen i na regionalnoj dionici Šipovo-entitetska granica (Novo Selo) zbog radova na rehabilitaciji puta, te na pravcu Jezero-Šipovo.
Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Bijeljina-Šepak, Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, te na regionalnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.
Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretnjake između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i termoelektrane Ugljevik.
Automobili se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.
Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, na magistralnom pravcu Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.
Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica (Donje Ledenice)-Crkvina-granični prelaz Šamac, Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetsa granica Banj brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.
U FBiH na snazi su polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na magistralnom putu Cerik-Lončar (na dionici Cerik-pijaca “Arizona”) radnim danima od 8.30 do 16.00 časova. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Zbog radova se sporije saobraća i na pravcima Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Do 30. septembra otvoren je prelaz Krstac na pravcu Gacko-Nikšić.
Adblock test (Why?)