Home Vijesti Arlovu ponovo zabranjen ulazak na Kosmet

Arlovu ponovo zabranjen ulazak na Kosmet

0

​PRIŠTINA – Kosovska policijska služba (KPS) ponovo je zabranila ulazak na teritoriju Kosova i Metohije predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu.

Arlov je trebao sutra da prisustvuje proslavi Petrovdana – gradske slave Zvečana, ali mu je danas na administrativnom prelazu Jarinje na putu Raška-Leposavić KPS ponovo zabranio ulazak na Kosovo i Metohiju.
“Prethodna zabrana je trajala od 26. juna 2000. godine do Vidovdana ove godine, kada sam nesmetano ušao na teritoriju Kosova i Metohije, da bi mi danas na prelazu Jarinje KPS uručio odluku o ponovnoj zabrani ulaska na teritoriju Kosmeta”, rekao je Srni Arlov.
Arlov je KPS obavijestio da je u okviru planirane posjete trebao danas da posjeti manastir Banjska, a sutra opštinu Zvečan i Dnevni centar “Podrži me-9.januar” u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Bila je u planu i posjeta Pećkoj patrijaršiji.
On je rekao da će od Unmika, Euleksa, Kfora i ambasada u Prištini zatražiti da utiču na vlasti u Prištini kako bi mu se omogućilo da posjetama Kosovu i Metohiji nastavi da pomaže srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini. 
Adblock test (Why?)