Home Banjaluka Banjalučke mjesne zajednice vape za sanacijom puteva

Banjalučke mjesne zajednice vape za sanacijom puteva

0

Oštećenja na putevima u mnogim naseljima već duže vrijeme prave probleme vozačima, ali kako kažu mještani, sanacije nema još ni na vidiku.

Prema riječima mještana, najveći problem je u infrastrukturi puteva, a preostaje im samo da čekaju sanaciju i da svakodnevno voze preko rupa.

Sreten Ćurlić, član Savjeta MZ Ada, istakao je za “Nezavisne novine” kako postoji problem sa putem za Debeljake.

“Konkretno, najveći problem je u Ulici braće Kavića, gdje je dio ulice raskopan i tako stoji već tri mjeseca”, rekao je Ćurlić te dodao da je ogroman broj vozila bio preusmjeren preko te ulice, a asfalt u njoj trpi do 3,5 tona.

“Tom ulicom prolazili su kamioni od 40 i 50 tona te je taj asfalt u potpunosti ispucao”, rekao je Ćurlić.

On dodaje da su obavijestili Gradsku upravu o ovom problemu, ali da put još nije saniran.

“Tražili smo i da se nastavi dio puta od željezničke stanica pa do rampe. Obraćali smo se Gradskoj upravi i za spajanje ulice kod boračkih zgrada, Ulica palih boraca, nekih 500 metara kako bi se rasteretio saobraćaj”, kazao je Ćurlić ukazujući i na to da postoji divlja deponija u Ulici Siniše Mijatovića.

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 1 istakao je za “Nezavisne novine” probleme s kojima se suočava ovo naselje.

“Trenutno nema problema sa kanalizacijom, ali će se pojaviti čim padnu jače kiše, naročito u Ulici carice Milice, gdje nije riješen sistem odvodnje oborinskih voda”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, za sanacijom vapi Mačvanska ulica, u koju dugo nije ulagano i koja je u veoma lošem stanju, a izložena je velikom saobraćajnom kretanju, jer povezuje Starčevicu i Gradski most.

“Često se obraćamo Gradskoj upravi, naročito kada smo imali veliki problem posljednjih mjesec dana sa izmještanjem kontejnera”, rekao je Gačić.

Gradska uprava je, kako on kaže, na svoju ruku izmjestila kontejnere bez konsultacije sa građanima.

“Ovaj problem doveo je do reagovanja građana kako bi se ti kontejneri premjestili na adekvatno mjesto, na šta grad nije reagovao”, pojasnio je on te dodao da su građani sami pomjerili kontejnere gdje oni misle da je najbolje.

“Zasad ti kontejneri stoje na mjestima gdje su ih građani premjestili, tako da se nadam da grad neće djelovati, jer je ovako bolje”, zaključio je Gačić.

Sa sličnim problemom suočava se i još jedno banjalučko naselje, potvrdio je za “Nezavisne novine” Predrag Mitrović, predsjednik Savjeta MZ Rosulje.

“Najveći problem je u Srednjoškolskoj ulici, koja izlazi prema ‘Tropicu’, to je, ako se izuzmu neki putevi prema Drakuiliću, jedini neasfaltirani put u naselju Rosulje”, istakao je Mitrović te dodao da je održan sastanak Savjeta i poslat dopis opštini, tako da je ovaj problem u proceduri.

U Dragočaju je, kako je za “Nezavisne” potvrdio Marko Marić, predsjednik Savjeta MZ, dosta problema riješeno.

“Postojali su problemi s vodom, to je sanirano, a prije deset dana sve je pokošeno, jedini problem je infrastruktura”, zaključio je Marić.

Nezavisne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here