Home Vijesti Banjalučki penzioneri još čekaju novčanu pomoć

Banjalučki penzioneri još čekaju novčanu pomoć

0

BANJALUKA – Penzioneri u Banjaluci i dalje čekaju isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM za električnu energiju, a čini se da je neizvjesno i do kada će čekati.

Naime, amandman koji je predložila skupštinska većina da se penzionerima isplati ova vrsta pomoći je usvojen u Skupštini grada u decembru prošle godine, ali u Gradskoj upravi na pitanje “Nezavisnih  novina” kad će početi isplata kažu da prijedlog za isplatu novčane pomoći penzionerima nije prijedlog grada, već odbornika skupštinske većine.
“Prijedlog da novac bude isplaćen ‘Elektroprivredi Republike Srpske’ nije prijedlog grada, već odbornika skupštinske većine, te je od njih potrebno zatražiti njegovo obrazloženje”, naveli su iz Gradske uprave, dodajući da je u pitanju jednokratna novčana pomoć čijoj isplati se može nadati više od 41.000 penzionera.
S druge strane, kako je istakao Dragoslav Topić, šeg Kluba odbornik SNSD-a u Skupštini grada, njihov dio posla je urađen, te sada čekaju na grad da izvrši odgovarajuću isplatu.
“Gradska adminstracija prebacuje loptu na nas, a mi smo svoje uradili. Amandman je usvojen, a sada je na njima da ga i realizuju”, kazao je Topić za “Nezavisne”.
Prema njegovim riječima, ako se od odbornika skupštinske večine nešto dodatno očekivalo, oni o tome nisu bili obaviješteni.
“Mi ne možemo da obavljamo posao gradske administracije”, istakao je Topić.
Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada, istakao je za “Nezavisne” da su i ranije postavljali pitanje kada bi moglo doći do isplate novčane pomoći penzionerima, ali da od grada nisu dobili nikakav odgovor.
“Sredstva namijenjana za isplatu ove podrške se nesporno nalaze u budžetu grada, koji je usvojen. Sada se od grada očekuje da završi svoj dio posla”, kazao je Stanić.
Dodao je da ne zna kada se isplata može očekivati, jer to nije njegova nadležnost, ali strahuje da će grad čekati posljednji momenat.
Podsjećamo da je budžet grada za  ovu godinu usvojen u decembru 2021. godine, i to u iznosu od 169,7 miliona KM. Jedan od najbitnijih amandmana je 100 KM za penzionere za električnu energiju, koji su predložili odbornici skupštinske većine. Tada je između većine, koja je na budžet grada predložila amandmane od kojih je možda i najbitniji upravo ovaj, i gradonačelnika Draška Stanivukovića, postignut konsenzus kako bi došlo do dogovora i usvajanja budžeta.
Adblock test (Why?)