Home Vijesti Banjaluka ponovo u znaku vitezova

Banjaluka ponovo u znaku vitezova

0

BANJALUKA – Sve je spremno za šesti Međunarodni viteški festival “Kastrum”, koji će biti održan od 2. do 4. juna na tvrđavi Kastel.

“Kroz međunarodni viteški turnir ‘Kastrum’ Banjaluka postaje epicentar viteške kulture i istorije. Ovaj jedinstveni događaj okuplja ljude sa različitih kontinenata i podstiče razmjenu iskustava, ideja i tradicija. Posjetioci odlaze sa dubokim utiscima i obogaćeni novim saznanjima o viteštvu, istoriji i značaju očuvanja naše kulturne baštine”, navode organizatori.
Svečani defile vitezova zakazan je za 2. jun s početkom od 18 časova, ispred Hrama Hrista Spasitelja.
Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prepuste čarima srednjovjekovne atmosfere, da pogledaju uzbudljive borbe i upoznaju majstore starih zanata, te da se u ovom događaju osjećaju kao da su se, bar nakratko, vratili u vrijeme kada su svijetom vladali viteški idealizam i viteška hrabrost.
Tradicionalno, organizatori ovog događaja su “Čuvari koplja Svetog Georgija”, koji su, baš kao i prethodnih godina, najavili izuzetno interesantan i raznovrstan program, koji će da bude prilagođen svim posjetiocima – od najmlađih do onih starijih.

Adblock test (Why?)