Home Politika Banjčev stranački kolega „dobija“ milionske poslove u „Mlječanici“

Banjčev stranački kolega „dobija“ milionske poslove u „Mlječanici“

0

Preduzeće „Šumil“ iz Kozarske Dubice, u vlasništvu Milana Šuvaka, dobilo je posao vrijedan skoro 200.000 maraka za uređenje prostora ispred ulaza u Specijalnu bolnicu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“.

Sin Milana Šuvaka, vlasnika firme „Šumil“, je Miloš Šuvak koji je u Narodnoj partiji Srpske (NPS) koju je osnovao i čiji je predsjednik vršilac dužnosti direktora bolnice „Mlječanica“ Darko Banjac.

Naime, na posljednjim lokalnim izborima Šuvak mlađi bio je na listi Demokratskog narodnog saveza (DNS) kandidat za odbornika u Skupštini opštine Kozarska Dubica, zajedno sa Banjcem. Nakon što je Banjac napustio DNS i formirao novu stranku NPS, Šuvak je postao član i odbornik te partije u Kozarskoj Dubici.

Najnoviji tender za uređenje prostora ispred ulaza u „Mlječanicu“ nije jedini koji je dobila upravo firma Šuvakovih.

Konkretno, to preduzeće je, kako je CAPITAL nedavno pisao, dobilo tender za izgradnju objekta poluintenzivne njege pomenute bolnice, vrijedan 1,5 miliona maraka.

U januaru ove godine su pobijedili na tenderu za sanaciju kuhinje, vrijednom skoro 90.000 maraka, a lani u decembru su potpisali ugovore za dodatnu adaptaciju kinezi sale, kao i tender za izgradnju, sanaciju i adaptaciju laboratorije, vrijedne ukupno preko 50.000 maraka.

Šuvak je dobio i tender za dodatnu adaptaciju i sanaciju laboratorije u vrijednosti od oko osam hiljada maraka, ali i tendera za dodatnu sanaciju i adaptaciju kuhinje u sklopu „Mlječanice“, kao i ordinacija i ambulanti, vrijedne ukupno oko 30.000 KM.

CAPITAL je ranije objavio i da je vršilac dužnosti direktora „Mlječanice“ Darko Banjac, nakon nepuna dva mjeseca od imenovanja na mjesto direktora bolnice, pokrenuo proceduru zaduženja te ustanove u iznosu od 2,5 miliona maraka. Milioni za tu bolnicu namijenjeni su i iz Budžeta Srpske, a sve, prema tvrdnjama vlasti, za izgradnju savremenog banjskog kompleksa.

Banjac je samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Mandat je dobio kao kandidat DNS-a, ali je u decembru prošle godine registrovao novu stranku NPS, te u dogovoru sa Draganom Čavićem oformio zajednički Klub poslanika NDP-NPS.