Home Vijesti Bez problema u saobraćaju

Bez problema u saobraćaju

0

BANJALUKA – Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U FBiH je na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Unu, Bosnu i Drinu vidljivost smanjena zbog magle.
Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice do 3. juna biće povremenih obustava saobraćaja između 11.00 i 15.00 časova, dva puta po pet do sedam minuta.
Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog sanacije klizišta.
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz saobraćajnu signalizaciju.
Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko i regionalnim putevima Lopare-Čelić i Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja, zbog radova se saobraća jednom trakom.
Zbog sanacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
Saobraćaj je obustavljen na lokalnim putevima u mjestu Gornji Podgradci zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice, kao i preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak, te preusmjeren na alternativne putne pravce.
Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.
Do 14. jula, zbog deminiranja terena na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “MSP Gornji Božinci” biće privremenih obustava saobraćaja svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta prošuštanja.
Na putnom pravcu Lepnica-Brčko-Bijeljina-Zvornik /Alumina/ do sutra će se kretati prevoz vangabaritnog tereta.
U Banjaluci će zbog dječijeg sportskog karavana “Kasperijada” biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Aleja Svetog Save do Ulice Marije Bursać, danas od 7.00 do 15.00 časova.
Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na dionici auto-puta Bradina-Tarčin od 8.00 časova saobraćaj će biti obustavljen.
Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Adblock test (Why?)