Home Biznis Bh. proizvođači na prestižnom sajmu PROWEIN 2023 u Njemačkoj, na zajedničkom štandu...

Bh. proizvođači na prestižnom sajmu PROWEIN 2023 u Njemačkoj, na zajedničkom štandu 10 vinarija

0

Najprestižniji sajam vina i alkoholnih pića na svijetu PROWEIN 2023, na kojem izlaže i 10 kompanija iz BiH, svečano je otvoren danas u Dizeldorfu.

Saopštila je to Spoljnotrgovinska komora (STK) BiH, odakle dodaju da već šesti put organizuju zajednički nastup bh. kompanija na ovom sajmu.

“Ove godine u Dizeldorfu na zajedničkom štandu nastupaju ‘Agrodestil’, Vinarija Čitluk, Vinarija Domanica, Hepok Mostar, Vinarija Majić, Podrumi Andrija, Vinarija obitelji Škegro, Vinarija Fazan, Podrumi Vukoje 1982. i Podrum manastira Tvrdoš”, saopšteno je iz STK BiH.

PROWEIN je, kako dodaju, jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

Sajam posjeti više od 62 hiljade posjetilaca iz 140 zemalja, od čega su 94 odsto stučni posjetioci, koji imaju priliku da se upoznaju s proizvodnim programom više od 7.000 izlagača iz 65 zemalja.

“I ove godine se očekuju velika posjećenost i uspješni rezultati za naše izlagače koji su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda. Bh. kompanije izlažu u Hall 12, na štandu 12A23, a sajam traje do 21. marta”, rekli su iz STK BiH.

(
)

Adblock test (Why?)