Home Vijesti Bijeljina: Kardiološki tim izveo jednu od najtežih intervencija u elektrostimulaciji

Bijeljina: Kardiološki tim izveo jednu od najtežih intervencija u elektrostimulaciji

0

U angio-sali bijeljinske bolnice “Sveti vračevi” izveden je veoma složen kardiološki zahvat koji se obavlja samo u velikim kardiohirurškim centrima, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

“Pacijentu je sa dugogodišnjim elektrostimulatorom bilo neophodno hitno vađenje elektroda kartioverterdefibrilatora zbog infektivnog endokarditisa na elektrodi koja je implantirana 2011. Godine”, rekao je Lazar Angelkov, koji je bio na čelu operativnog kardiološkog tima.
Prema njegovim riječima, ovakve intervencije se rade samo u velikim centrima, obično kardiohirirškim ili centrima koja imaju dobru vakskularnu hirurgiju, jer su prilikom intervencije moguća iskrvarenja i letalan ishod.
Angelkov je naveo da su za ovu operaciju imali podršku kardiohiruga Svetozara Putnika iz Kliničkog centra Srbije, koju je obezbijedio direktor bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović.
“Najvažnije je da se pacijent osjeća dobro i da više nije životno ugrožen”, zaključio je Angelkov.
Pacijent iz Bijeljine, šezdesetdvogodišnji Mirko Banjičić, kojem je urađena kompleksna operacija u angio-sali od čijeg ishoda mu je život zavisio, kaže da se dugo liječio u većim zdravstvenim centrima, ali konačno izlječenje je dobio kod kuće, u bijeljinskoj bolnici.
On je zahvalio doktoru Angelkovu, ali i direktoru Bolnice Maksimoviću koji je obezbijedio stručnjake iz Beograde.
Banjičić je pohvalio uslove boravka u bijeljinskoj zdravstvenoj ustanovi i poručio da Bijeljina ima bolnicu za ponos.
“Zadovoljstvo je biti na čelu ustanove koja ima ovakve ljekare. Odsjek kardiologije je jedno od najboljih na Odjeljenju za internističke grane i ja ću dati sve od sebe da nastavimo da je unapređujemo, kao i i ostala odjeljenja”, rekao je Maksimović.
On je najavio da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi uskoro imati novine i na hirurgiji i drugim odjeljenjima, ističući da zdravlje nema cijenu.
Adblock test (Why?)