Home Biznis Bivši igrač Arsenala neobičnim biznisom stekao bogatstvo od 11 milijardi eura

Bivši igrač Arsenala neobičnim biznisom stekao bogatstvo od 11 milijardi eura

0

Igrao je u timovima poput Milana, Arsenala ili Getafea, ali nije nogomet ono što je Mathieua Flaminija učinilo drugim najbogatijim igračem svijeta, već njegova ulaganja van terena. Konkretno, njegova kompanija GFBiochemicals, osnovana 2010. godine, prenosi Klix.ba.

Francuz nudi ekološku alternativu petrohemikalijama prisutnim u plastici, a to se postiže uzimanjem kućnog otpada ili stajnjaka i pretvaranjem u levulinsku kiselinu, koja može smanjiti emisiju CO2 koja nastaje u proizvodnji ovih proizvoda do 80 posto.

Unosni posao mu je prema prestižnom časopisu ‘Forbes’ donio bogatstvo veće od 10 milijardi funti odnosno preko 11 milijardi eura!

“Odrastao sam u Marseilleu, blizu mora, i od malih nogu bio sam svjestan ekoloških problema oko plastike okeana i hemijskog zagađenja”, objasnio je bivši igrač u jednom intervjuu prije nekog vremena.

Flamini je zadržao 60 posto udjela u firmi i postao izvršni direktor, a dodao je da ne radi samo kada spava i da je maksimalno posvećen poslu.

Inače, brunejski nogometaš Faiq Bolkiah je najbogatiji nogometaš svijeta. Bolkiah je nećak sultana Bruneja Hassana Bolkiaha i sin princa Jefrija Bolkiaha, a njegovo nasljedstvo je vrijedno 20 milijardi eura što ga čini najbogatijim nogometašem svijeta.

Adblock test (Why?)