Home Vijesti Brnabić sa Kostadinovom o mjerama sprovedenim poslije tragedije u OŠ Ribnikar

Brnabić sa Kostadinovom o mjerama sprovedenim poslije tragedije u OŠ Ribnikar

0

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Dejanom Kostadinovom o aktivnostima sprovedenim neposredno nakon tragičnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koje su Vlada Srbije i resorna ministarstva realizovali uz podršku UNICEF.

Premijerka Brnabić zahvalila je direktorki UNICEF na brzoj reakciji i podršci aktivnostima Vlade, pored ostalog i kroz uključivanje u radne grupe koje je Vlada formirala nakon tragičnih događaja početkom maja.
Brnabić je istakla da su upravo eksperti i vodeći stručnjaci iz različitih oblasti ključni za kvalitetan i efikasan rad ovih radnih grupa, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Poseban fokus u razgovoru bio je na neophodnosti izrade strategije koja treba da obuhvati preventivno djelovanje i da se formuliše na osnovu najboljih iskustava i praksi, u čemu će podrška UNICEF biti od velikog značaja, dodaje se u saopštenju.
Strategija bi obuhvatila niz aktivnosti na polju obrazovanja, socijalne zaštite, kao i aktivnosti usmjerenih na mlade.
Kao dobar primjer iz dosadašnjeg rada sa mladima, premijerka je navela formiranje omladinskih centara u više gradova u Srbiji, kao jedinstvena mesta gde mladi mogu da dobiju informacije o različitim temama koji su važne za njih.
Direktorka UNICEF-a Kostadinova poručila je da je ta organizacija uvijek spremna da pruži podršku Srbiji kroz ekspertsku pomoć, posebno imajući u vidu težinu i kompleksnost tragičnog događaja, prenosi Tanjug.
Adblock test (Why?)