Home Vijesti Cesta kod Kijeva se pretvorila u groblje tenkova

Cesta kod Kijeva se pretvorila u groblje tenkova

0

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko izjavio je kako je polovica stanovnika izbjegla iz glavnog ukrajinskog grada otkako je počela ruska invazija.

– Prema našim podacima, svaki drugi stanovnik Kijeva napustio je grad, nešto malo manje od dva milijuna ljudi. No, Kijev se u međuvremenu transformirao u svojevrsnu tvrđavu. Svaka ulica, svaka zgrada, svaka kontrolna točka je utvrđena, rekao je Kličko.

 

Ukrajinska vojska tvrdi da je porazila ruske snage na periferiji Kijeva i ondje likvidirala jednog ruskog zapovjednika.

– Ubijen je zapovjednik okupatorske pukovnije, pukovnik Zaharov. Tijekom bitke u okrugu Brovary stradala je taktička grupa (BTGr) 6. tenkovske pukovnije (Čebarkul) 90. tenkovske divizije Središnjeg zapovjedništva. Imaju značajne gubitke osoblja i opreme, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane.

CNN je geolocirao i provjerio video koji je podijelilo ministarstvo obrane na kojem se vidi kolona ruskih tenkova koji su se našli pod žestokom vatrom te njezino povlačenje.

Ukrajinske oružane snage podijelile su snimke obračuna, na kojima se vidi niz uništenih vozila. Ruske snage približavaju se Kijevu sa sjeveroistoka i istoka u nastojanju da dovrše opsadu glavnog grada, no ukrajinsko protutenkovsko oružje do sada ih je uspješno odvraćalo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here