Home Vijesti Četiri psa tragača boriće se protiv kriminala u Crnoj Gori

Četiri psa tragača boriće se protiv kriminala u Crnoj Gori

0

Pokazna vježba sa psima tragačima doniranim Sektoru granične policije Crne Gore od strane Britanske ambasade, uz podršku Nacionalne kriminalističke agencije (NCA), održana je danas na Aerodromu Podgorica.

Pokaznoj vježbi i primopredaji donacije prisustvovali su direktor Uprave policije Zoran Brđanin, britanska ambasadorka Karen Medoks i NCA službenik za vezu Stiv Hant.
Tom prilikom Brđanin je izrazio zahvalnost Britanskoj ambasadi na kontinuiranoj podršci Upravi policije u dijelu jačanja kapaciteta u borbi protiv organizovanog i prekograničnog kriminala, te posebnu zahvalnost uputio NCA oficiru za vezu, Stivu Huntu na konstantnom prepoznavanju potreba crnogorske policije i posvećenosti u realizaciji velikog broja obuka i donacija koje imaju za cilj unapređenje postojećih kapaciteta za odgovor na razne oblike kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.
Naime, NCA je Sektoru granične policije u januaru donirala četiri psa tragača koji će u narednom periodu biti korišteni za otkrivanje narkotika, novca i vatrenog oružja na graničnim prelazima.
Uz mentorstvo direktora K9 operacija GENTUM UK kompanije, kojem je Brđanin ovom prilikom uputio izrazitu zahvalnost, realizovana je obuka za četiri službenika Sektora granične policije kojima su nakon današnje pokazne vježbe uručeni sertifikati.
Adblock test (Why?)