Home Vijesti Crna raskrsnica godinama problem za mještane Dragočaja kod Banjaluke

Crna raskrsnica godinama problem za mještane Dragočaja kod Banjaluke

0

BANJALUKA – Mještani banjalučkog naselja Dragočaj već dugi niz godina strahuju za svoj život zbog crne raskrsnice na putu za Stranjane kod auto-otpada.

Naime, kako oni kažu, ova raskrsnica se gotovo nikad ne održava niti kosi, a živa ograda iz privatnog dvorišta prekrila je znak stop.
“Nije moguće vidjeti da li se neko nalazi na putu, autom moram izaći na ulicu da bih imala pregled i da bih vidjela auto, biciklistu ili pješaka koji dolazi u susret”, rekla je ovo mještanka te dodala da je najopasnije kada kroz ulicu prolazi autobus ili kamion.
“Ulica je uska te autobus zauzme dobar dio puta. Zato se svaki put plašim ove raskrsnice jer ne vidim ide li autobus u susret”, objasnila je ona.
Kako kažu mještani, ovdje se desila i nezgoda između dva biciklista.
“Plašimo se da će se desiti neki veći problem jer je stvarno opasno i nepregledno, a jedini razlog je taj što živa ograda nije skraćena”, naveli su oni te dodali da je riječ o posjedu gdje niko ne živi.
“Ovdje je nekad živio stariji bračni par koji takođe nije održavao ovu ogradu, ali mi smo imali razumijevanja zbog njihovih godina. Sada tu dolazi njihova rodbina te oni pokose travu, ali ne održavaju živicu”, kazali su oni.
“Ja sam slala mail Gradskoj upravi baš zbog ovog problema jer se plašim za bezbjednost kako sebe i svoje djece, tako i svih mještana”, kazala je jedna mještanka.
Dodaje da su nadležni tada obećali da će izaći na teren.
“Ubrzo sam vidjela da se nešto malo uradilo te su skratili nekoliko grana, koje su brzo ponovo narasle i od tada više nije niko izlazio na teren”, rekla je ova mještanka.
Mještani banjalučkog naselja Dragočaj ovim putem apeluju na nadležne da reaguju što prije.
“Ovo je potrebno riješiti u što kraćem roku, dok nije došlo do nekih ozbiljnih posljedica i dok neko nije izgubio život”, istakli su oni.
Dodaju da postoji još jedan ozbiljan problem u ovom naselju…
“Prostor kod rijeke Dragočajke nije pokošen, a tokom obilnih padavina nivo ove rijeke raste te može doći do poplave”, rekli su mještani te dodali da je bilo slučajeva da voda uđe u kuće.
“Nije mi jasno zašto se ovo ne održava na vrijeme, a ne da se svi hvatamo za glavu kada već bude kasno”, rekla je mještanka.
Marko Marić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj, istakao je za “Nezavisne novine” da su slali dopise nadležnima.
“Za sve goruće probleme u MZ Dragočaj slao sam dopise pa tako i za ovaj, ali nadležni još nisu reagovali”, rekao je on.
Adblock test (Why?)