Home Vijesti Crnadak o “sarajevskom dogovoru”: Iza svake njihove velike galame krije se veliki...

Crnadak o “sarajevskom dogovoru”: Iza svake njihove velike galame krije se veliki tender ili velika zgrada

0

Prošla su dva dana, a niko iz SNSD nije objasnio zašto su pogazili Narodnu skupštinu Republike Srpske i zašto je Milorad Dodik na sastanku stranaka koje čine vlast na nivou BiH obećao da odustaje od Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, iako je već stupio na snagu.

Rekao je ovo šef Кluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak koji dodaje da je javnost mogla samo da čuje novu “mudrost” srpskog člana Predsjedništva BiH, Željke Cvijanović, da su “reforma Ustavnog suda i njegovo popunjavanje uslovljeni procesi”.

– I nepovezana lutanja Snježane Novaković Bursać, ali niko iz SNSD nije odgovorio na četiri pitanja. Da li Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH i dalje važi? Zašto je SNSD prekršio zaključak NSRS da neće biti drugih odluka na BiH nivou dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija? Zašto 22. avgusta zakon o Ustavnom sudu neće biti na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH?- pita Crnadak.

– Vjerovatno nikad nećemo dobiti odgovore na ova pitanja, ali je pozitivno što je do kraja razotkriveno da SNSD i partneri ne brinu ni o Republici Srpskoj, ni o imovini, ni o Ustavnom sudu, nego da su sve krize izmišljene i da se iza svake njihove velike galame krije ili veliki tender ili velika zgrada – poručio je Crnadak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here