Home Vijesti Crnadak pozdravio glasanje Srbije i BiH za rezoluciju UN

Crnadak pozdravio glasanje Srbije i BiH za rezoluciju UN

0

Od ogromnog značaja za Republiku Srpsku i srpski narod je glasanje Srbije i BiH za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i zahtjeva hitan prestanak upotrebe sile i bezuslovno povlačenje ruske vojske sa teritorije Ukrajine.

Rekao je ovo Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši ministar inostranih poslova BiH, dodavši:

– Ovo je bila teška, ali mudra i dalekosežna odluka kojom su Srbija i naš narod pokazali posvećenost međunarodnom pravu i principijelnost kod zaštite teritorijalnog integriteta svih zemalja članica UN-a.

Crnadak kaže da, iako smo i sami kroz istoriju bili predmet nepravednih odluka, u ova teška vremena lideri srpskog naroda moraju biti hrabri i ne smiju dozvoliti da Republika Srpska i Srbi kao narod budu izolovani i izopšteni.

– Ovaj dan, nažalost, ostaće zabilježen u istoriji kao dan u kojem su se osudi Rusije usprotivili samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ovo je definitivna propast Dodikovih pokušaja da preokrene evropski kurs Republike Srpske, koja će, zajedno sa Srbijom, nastaviti evropski put, uz jačanje svojih institucija i izgradnju partnerstava širom svijeta – zaključio je Crnadak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here