Home Vijesti Crnadak pozdravio rezoluciju o Ukrajini: Propast Dodikovih pokušaja da preokrene kurs RS-a

Crnadak pozdravio rezoluciju o Ukrajini: Propast Dodikovih pokušaja da preokrene kurs RS-a

0

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i bivši ministar vanjskih poslova BiH, rekao je da je od ogromnog značaja za RS i srpski narod glasanje Srbije i BiH za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i zahtjeva hitan prestanak upotrebe sile i bezuslovno povlačenje ruske vojske sa teritorije Ukrajine.

“Ovo je bila teška, ali mudra i dalekosežna odluka kojom su Srbija i naš narod pokazali posvećenost međunarodnom pravu i principijelnost kod zaštite teritorijalnog integriteta svih zemalja članica UN-a”, naglasio je Crnadak.
Dodao je da, “iako smo i sami kroz istoriju bili predmet nepravednih odluka, u ova teška vremena lideri srpskog naroda moraju biti hrabri i ne smiju dozvoliti da Republika Srpska i Srbi kao narod budu izolovani i izopšteni”.

“Ovaj dan, nažalost, ostat će zabilježen u istoriji kao dan u kojem su se osudi Rusije usprotivili samo Eritreja, Bjelorusija, Sirija, Sjeverna Koreja i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ovo je definitivna propast Dodikovih pokušaja da preokrene evropski kurs Republike Srpske, koja će, zajedno sa Srbijom, nastaviti evropski put, uz jačanje svojih institucija i izgradnju partnerstava širom svijeta”, zaključio je Crnadak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here