Home Video Cvijanovićka: Kada ugledam malenog Stanivukovića u crkvi pravo me bude sramota

Cvijanovićka: Kada ugledam malenog Stanivukovića u crkvi pravo me bude sramota

0

Cvijanovićeva je govorila i o svom odlasku u crkvu, te muci koju doživljava gledajući Stanivukovića u bogomolji…

 

„Odemo u crkvu. Pravo me bude sramota. Zašto, zato što valjda znamo šta radimo u crkvi. To što sam ja primijetila, a moram reći, jer me tišti kao građanina Republike Srpske, a ne predsjednika. Imate dečka koji dođe, nemam pojma šta se tamo radi, osim što stavi ruku na srce i svakom razvuče široh osmjeh, onako namješteni, i svakom se pokloni…” kaže predsjendica Republike Srpske.

SNSD uveliko u kampanji. Predsjednica Republike Srpske kao da je u jeku izborne trke. Iz večeri u veče ona obilazi mjesne zajednice u Banjaluci, ubjeđujući građane da su pogriješili. Ide i dotle da tvrdi da je SNSD u Banjaluci na prošlim izborima pokraden.

„20.000 glasova je nedostajalo. Pa vi sada zaključite gdje su otišli ti glasovi… Mogu se tu izvesti dokazati. Ja sam brojala po svakom biračkom mjestu da vidim šta je nedostajalo i ko je tamo isplivao, ko je to jači, kako se to odrazilo u minusu našeg kandidata. I sve je jasno. Ono što me posebno žalosti je što nedostaje i naših glasova… Zabavljeni raznim poslovima izgubili smo iz vida da i dalje treba da se priča sa ljudima i objašnjavaju neke stvari. Ne prodaje se budućnost i Republika za 300 KM koliko se davalo za dva pojedinačna kandidata ranije i sada za gradonačelnika. Obraz je obraz, to svi nosimo ili ne nosimo…“, govorila je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske i potpredsjednik SNSD-a, na stranačkom skupu u banjalučkom naselju Česma, koji je održan u ponedjeljak, 13. septembra.

Cvijanovićeva je govorila i o svom odlasku u crkvu, te muci koju doživljava gledajući Stanivukovića u bogomolji.

„Odemo u crkvu. Pravo me bude sramota. Zašto, zato što valjda znamo šta radimo u crkvi. To što sam ja primijetila, a moram reći, jer me tišti kao građanina Republike Srpske, a ne predsjednika. Imate dečka koji dođe, nemam pojma šta se tamo radi, osim što stavi ruku na srce i svakom razvuče široh osmjeh, onako namješteni, i svakom se pokloni.

Neki dan sam bila na sajmu poljoprivrede u Brodu, opštine na čijem je čelu čovjek iz SDS-a. Skupilo se par načelnika i gradonačlenika koji su nama opozicija i svi normalni sem njega, vjerujte…“, ispričala je Cvijanovićeva na jednoj tribini.

Uvredljive riječi na račun Stanivukovića ponovio je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić. On je u ljekarskom maniru rekao da ga duša boli što je Stanivuković gradonačelnik.

„Duša me boli da je on ovdje u Česmi, patriotskoj, napaćenog naroda, mjesto radnika… takav jedan nevaspitan, nekulturan i neobrazovan dobio 900 glasova. To je strašno, strašno za vas ljudi. Mi se ovdje iz prvog reda možemo smaći, ali šta ćete vi?, upitao je Đajić mještane Česme.

Đajić je poručio da banjalučko naselje Česma nikada neće dobiti most dok je Stanivuković gradonačelnik. Pozvao je građane da ga što prije smijene onako kako to zna samo SNSD Milorad Dodik.

„Mi smo ti koji gradimo, a on je taj koji želi sukobe, želi da se mi potučemo, pobijemo, da milicija izađe i da napravi skandal po čitavom svijetu“, poručio je Đajić.

Na naš upit gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da prokomentariše ove uvrede, on je kratko odgovorio da takve ljude uopšte ne vrijedi komentarisati, osim što će podnijeti tužbu.

Nedugo nakon prvih reagovanja na portalima, video koji smo koristili povučen je sa jutjub kanala.