Home Vijesti Diplomatski incident u Brčkom, ruski ambasador napustio svečanost nakon Sattlerovog govora

Diplomatski incident u Brčkom, ruski ambasador napustio svečanost nakon Sattlerovog govora

124

Brčko ne pripada ni RS ni FBiH

Na svečanosti povodom 22. godišnjice Brčko distrikta BiH, 8. marta, desio se diplomatski incident u kojem je učestvovao ruski ambasador u našoj zemlji, Igor Kalabuhov.

Iz Ambasade Ruske Federacije u BiH saopćili su kako su revoltirani zbog toga što, kako kažu, da gostoprimstvo organizatora nije ispoštovano od strane šefa delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera.

On je kako kažu iz ambasade, u svom govoru tokom svečane akademije neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koji nemaju nikakve veze sa spomenutom temom.
“Nažalost u takvim okolnostima bili smo primorani da napustimo događaj. Čestitamo rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum i vjerujemo da će se naša praktična saradnja razvijati ubuduće”, naveli su oni.
Iako nije navedeno pretpostavlja se da je Sattler govorio o agresiji Rusije na Ukrajinu.

Sattler je na svom Twitter profilu objavio fotografije iz Brčkog, ali nema navođenja izrečenog, što je očito jako povrijedilo Kalabuhova.

124 COMMENTS

  1. Most people, when they criticize, whether they like it or hate it, theyre talking about product. Thats not art, thats the result of art. Art, to whatever degree we can get a handle on (Im not sure that we really can) is a process. It begins in the heart and the mind with the eyes and hands.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here