Home Vijesti Dodik: BiH nije razmatrala situaciju koja se odnosi na Ukrajinu

Dodik: BiH nije razmatrala situaciju koja se odnosi na Ukrajinu

0

ŠAMAC – BiH nije razmatrala situaciju koja se odnosi na Ukrajinu niti je donijela bilo kakvu odluku o tome, tako da niko nema pravo niti može da govori u njeno ime, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao da je Sven Alkalaj, ambasador BiH pri UN, ignorisao ustavnu poziciju i strukturu koja predviđa da spoljnu politiku vodi Predsjedništvo koje može da utvrdi stav.
“BiH nije na ustavom predviđenom nivou razmatrala situaciju o Ukrajini niti je donijela bilo kakvu odluku o tome, tako da niko nema pravo niti može da govori u njeno ime, pa ne bih ni ja u ovom trenutku”, rekao je Dodik novinarima u Šamcu.
On je pojasnio da se Alkalaj veoma nevješto poziva na odluku od prije sedam, osam godina u kojoj nije bilo aktuelno da je Rusija priznala nezavisnost Luganska i Donjecka.
Prema njegovim riječima, tako se ponaša i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković koja pokušava da provodi svoju i politiku partije kojoj pripada.
Dodik je istakao da Turkovićeva hoda po svijetu i pokušava da Republici Srpskoj nakalemi što je moguće više tereta u pogledu sankcija, a ne samo pojedincima.
“Vidimo da to baš i nije uspješna politika”, zaključio je Dodik.
Adblock test (Why?)