Home Politika Dodik je navodno bez najave sleteo i došao na Hvar: Zbog politike...

Dodik je navodno bez najave sleteo i došao na Hvar: Zbog politike koju zastupa primaju ga jedino Vučić, Putin i Milanović

0

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s predsednikom bh.entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, izvestili su iz Kancelarije predsednika Milanovića, piše Jutarnji list.

Na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru, predsednik Milanović i Milorad Dodik razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te susedne države s Republikom Hrvatskom.

U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno učešće legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda. Dodik je informisao predsednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava rešiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja evropskih integracija BiH.

Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika tri naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen evropski put, navodi se u saopštenju.

Već odavno nije vest kada se susretnu predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, piše hrvatski list. Milanović je puno puta izjavio kako poštuje Dodika, i da ovaj nije problem BiH, čak i kada je šef bosanskih Srba izjavljivao da treba razbiti Bosnu i Hercegovinu.

Oko Dodika je stvoren sanitarni kordon, a zbog politike koju zastupa primaju ga jedino Aleksandar Vučić, Vladimir Putin i Zoran Milanović te Oliver Verhelji, jer Mađarska ima ekonomske investicije u „srpskoj“.

Navodno je Dodik bez najave sleteo na Hvar i došao Milanoviću. To je čudno, međutim, saopštenje Predsedničke kancelarije sugeriše da je stvarno moguće jer u sebi sadrži nekoliko fraza i poznatih stavova koji se svode na to da o sudbini BiH trebaju odlučiti predstavnici tri naroda.

Dan ranije, Dodik je reterirao i postigao kompromis sa strankama bošnjačko-građanske „trojke“ i HDZ BiH, a sve kako bi izašao iz međunarodne izolacije.

Dok SAD, EU i Britanija čekaju hoće li on i provesti potpisano, Milanović ga prima na Hvaru. Zašto?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here