Home Vijesti Dodik: Kavazovićeve izjave nastavak antisrpske histerije

Dodik: Kavazovićeve izjave nastavak antisrpske histerije

0

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je krajnje vrijeme da se vrhovni predstavnik Islamske zajednice reis Husein Kavazović počne baviti svojim poslom – vjerom, a da politiku ostavi izabranim političkim predstavnicima.

Kako Dodik kaže, Kavazoviću su, izgleda i politika i vjera isto.
“Izjave reisa Huseina Kavazovića u potpunosti su neprihvatljive i skandalozne. One predstavljaju samo nastavak antisrpske histerije”, napisao je Dodik na Twitteru.
Dodik je ukazao da Kavazovićevi stavovi ne obavezuju nikoga, niti ima pravo da drži bilo kakve lekcije nekome iz Republike Srpske.
Kavazović je izjavio danas da je sramotna osuđujuća odluka Skupštine grada Prijedora izjave glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amira Mahića na Savindan ove godine u džamiji u Kozarcu.
Skupština grada Prijedora najoštrije je danas osudila istupanje i govor glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amira Mahića, koji je uputio uvredljive poruke i izrazio jezik mržnje prema pravoslavnom narodu iskrivljujući istorijske činjenice.
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amir Mahić tokom vjerske službe 27. januara Svetom Savi je pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo.
Mahić je rekao da je Sveti Sava bio “veoma kontroverzna ličnost”, da je to “jedan od činovnika SPC” i da je “laž da je prosvjetitelj”, objavljeno je u videu sa te službe na lokalnom portalu “www.kozarac.eu”.
Prema njegovim riječima, dvije osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno Svetosavlje su, kako je naveo, nacionalizam i fašizam, a “začetnik ideologije mržnje prema drugome je upravo Sveti Sava”.
Adblock test (Why?)