Home Vijesti Dodik: Nema osnova za istragu, Sud i Tužilaštvo BiH ilegalne organizacije

Dodik: Nema osnova za istragu, Sud i Tužilaštvo BiH ilegalne organizacije

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Tužilaštvo BiH nema osnova da vodi istragu protiv njega u vezi sa kreditom za nekretninu u Beogradu.

“Moje je da odgovaram na dokaze, a nemaju dokaza ni za šta”, rekao je Dodik za RTRS.
Dodik kaže da ne može da vjeruje da su ozbiljni tužioci mogli da stave na papir stvari poput toga da je zloupotrijebio službeni položaj jer je otvorio račun na fizičko lice u poslovnoj banci.
“Kakva je to zloupotreba položaja”, pitao je Dodik.
Dodik je naveo da je napravio ugovor da se taj objekat – nekretnina u Beogradu da u zakup i dogovorio neko avansno plaćanje.
“Kada su oni meni uplatili avans, ja sam taj avans iz Komercijalne banke uplatio na Pavlović banku da bi se razdruživao kredit”, pojasnio je Dodik.
On je rekao da se stalno pričalo o tome i da je tek sada pokrenuta istraga, ističući da su njemu u Tužilaštvu BiH objašnjavali da će procedura biti u svojstvu svjedoka.
“Onda kada dobiješ papir vidiš da sumnjaju. Oni tvrde da sam ja to riješio putem keša. Prvo moraju dokazati odakle mi keš i iz koje kriminalne radnje sam imao taj keš. Oni to ne mogu da dokažu i ostaju dalje u tome”, kaže Dodik.
Dodik je ponovio da Sud i Tužilaštvo BiH nemaju ustavni osnov i da su ilegalne organizacije.
“Jednog dana će se pojaviti organi vlasti na ovim prostorima u cjelini u BiH ili pojedinačno koji će poništiti sve ovo što oni rade”, istakao je Dodik.
Dodik je rekao da je pristao da ide u Tužilaštvo BiH da ne bi dozvolio dalje spekulacije na ovu temu.
“Odlučio sam da se pojavim u Tužilaštvu BiH, jer sam potpuno uvjeren da je to spekulativno”, istakao je srpski član Predsjedništva BiH.
Dodik je rekao da ne vrijeđa nikoga koristeći termin “muslimani” umjesto Bošnjaci, te istakao da te ljude poštuje, kao i da zavređuju mnogo više pažnje od svog rukovodstva, koje se mnogo više bavi “pokušajima da čaršijskim podvalama ovlada svim ostalim dijelovima”.
“Na sceni su teške političke teme u kojima ti navodno `dobri bošnjani` sada nama hoće da uvale građanski tip, pa da se mi svi zovemo tako i to je moja vrsta diferencijacije na tu temu”, rekao je Dodik.
Adblock test (Why?)