Home Politika Dodik obećao asfaltiranje puta ali se nije mogao sjetiti kojeg

Dodik obećao asfaltiranje puta ali se nije mogao sjetiti kojeg

0

U ovim vremenima ja ne mogu da kažem da će teći med i mlijeko, nikad to neće biti, ispalio je Dodik

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas je ozvaničio početak rekonstrukcije jednog dijela magistralnog puta od Broda na Drini ka Šćepan Polju.

Tokom obraćanja prisutnima, Dodik je u jednom trenutku obećao da će pokušati asfaltirati još jedan put, ali nije se mogao sjetiti koji!? Obećao je to Dodik, kako je sam priznao, svom velikom prijatelju Mati, koji ga je svaki put kad bi ga sreo pitao; kad će… A, asflatiranje iste dionice obećao je Dodik, kako kaže, i košarkašu Srbije Jokiću koji tu dolazi na odmor.

Potom je Dodik okupljenima poručio; nema priče, ne možete stalno nešto kukati ili stalno nešto govoriti. Nije jednostavno, prošli smo teška vremena. U ovim vremenima ja ne mogu da kažem da će teći med i mlijeko, nikad to neće biti, ispalio je Dodik.

A, potom je prisutnima objasnio kako je najbitnije imati u ovom trenutku jaku strukturu vlasti, te da će Republika Srpska ostati stabilna, za razliku od Evrope gdje će po Dodikovim prognozama popadati većina vlada do nove godine. Pogledajte šta je Dodik rekao danas okupljenima u Foči.

Osim Dodika u Brodu na Drini kod Foče, prisustvovali su i istaknuti funkcioneri SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Zajedno su ozvaničili početak radova na jednom dijelu magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ koji je dugačak 20 kilometara. Radi se o dijelu međudržavnog puta Sarajevo-Podgorica, a radovi su najavljeni na dužini od 5,5 kilometara.

Ova uska, krivudava i većim dijelom makadamska dionica, koju mnogi zovu “kozja staza”, ispod koje je velika provalija prema Drini, na više mjesta oštećena je klizištima.

Cvijanović je kazala da je riječ o projektima koji su više decenija planirani, ali da ih nijedna prethodna vlast nije realizovala. Većim dijelom tog perioda na vlasti je bio upravo SNSD, skoro u kontinuitetu od 16 godina.

“Ne možemo sve sagraditi u šest mjeseci, ni u godinu dana, ali možemo u dvije, tri godine”. Sudeći prema izjavi Viškovića, vozači će se “kozjom stazom” od Foče prema Šćepan polju voziti još godinama.

Jer, radovi koji su danas otvoreni, samo su četvrtina ukupne dionice od Foče ka Šćepan polju koja je u katastrofalnom stanju.

Za to što “kozja staza” od Foče prema Šćepan polju skoro 25 godina izgleda tako kako izgleda, Višković je okrivio Bosnu i Hercegovinu i Evropu, ali nije spomenuo da je stranka kojoj on pripada na vlasti u entitetu Republika Srpska više od 15 godina.

Pogledajte Viškovićevu izjavu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here