Home Vijesti Ðoković: Moji snovi su se obistinili

Ðoković: Moji snovi su se obistinili

0

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković izjavio je danas poslije trijumfa nad Korejcem Sunvu Kvonom u 1. kolu Vimbldona (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) da i dalje voli tenis svim svojim srcem i da je uživao na Centralnom terenu.

“Rekao sam nekoliko puta, ovaj teren je nešto posebno za mene. Sanjao sam da igram na njemu i da pobjeđujem. Svi moji snovi su se obistinili na ovom terenu. Čast je i zadovoljstvo vratiti se na Centralni teren”, rekao je Ðoković.
Bio je ovo jubilarni 80. Novakov trijumf na travi Vimbldona, pa je tako postao jedini igrač u istoriji tenisa sa bar 80 pobjeda na sva četiri grend slema.
“Ovaj sport mi je dao sve. I dalje ga volim celim srcem, igram ga sa mnogo strasti. Više nisam klinac, to je malo čudno, ali ljubav i plamen i dalje gori u meni za ovim sportom. I u ovoj fazi karijere pokušavam da igram najbolji tenis. Šta da kažem, 80, sada napadamo stotku”, prokomentarisao je Novak.
Ðoković je pohvalio rivala Kvona.
“Početak je turnira, uvek je nezgodno. Nisam imao mečeve pre Vimbldona, uvek se u toj varijanti osećate malo manje konformnim nego što biste želeli. Posebno kad igrate protiv nekog talentovanog kao što je Kvon. Bilo je tesko “probiti” ga, morao sam da nađem taktički način da uzmem kontrolu nad poenima. Pomoglo je to što sam spasao brejk loptu u trećem setu. Da je tad on osvojio poen, moglo je da bude drugačije. Na ovom nivou jedan poen može mnogo toga da promeni”, istakao je Ðoković.
Adblock test (Why?)