Home Vijesti Dresovi iz Mozzart za FK Bukovik Gornji Srebrenik

Dresovi iz Mozzart za FK Bukovik Gornji Srebrenik

0

Fudbalski klub Bukovik iz Gornjeg Srebrenika godinama je stabilan drugoligaš. Sezonu su završili pri vrhu tabele Druge lige Tuzlanskog kantona, pa ne kriju želju da u narednoj osvoje sam vrh i plasiraju se u Prvu ligu TK. Ta želja bi mogla da im se ostvari u novim dresovima koje im je u znak podrške donirala kompanija Mozzart.

“Članovi kluba su prezadovoljni. Oprema je zaista kvalitetna i odmah smo u novim dresovima zaigrali finale Kupa grada. Nadamo se da će nam nova oprema donijeti i nove pobjede. Hvala kompaniji Mozzart na ovoj donaciji”, kaže Zlatan Džombić, predsjednik FK Bukovik Gornji Srebrenik.

Klub postoji više od 40 godina. Ranije su nastupali pod imenom Partizan, a 90-ih mijenjaju ime u FK Bukovik.
Njihov tim trenutno broji oko 30 igrača, a, sa upravom, oko 40 članova.
Za sada imaju samo seniorski sastav, a plan im je da u narednom periodu pokrenu omladinski pogon u kojem bi trenirali i takmičili se mladi fudbaleri uzrasta od deset do 14 godina.

Godinama su stabilan drugoligaš, a ovu sezonu su završili na petom mjestu Druge lige Tuzlanskog kantona. Želja im je da u narednom periodu napreduju na ljestvici novim pobjedama u novim Mozzart dresovima, pa i da se plasiraju u Prvu kantonalnu ligu.
Najveći uspjeh klub je ostvario plasmanom u finale Kupa Tuzlanskog kantona. Međutim, s obzirom na to da je tada vladala epidemija kovida, utakmica sa Radničkim iz Lukavca je otkazana. Ipak, to je za njih veliki uspjeh jer su se pokazali odlično u odnosu na čak 120 ekipa koje se takmiče na različitim nivoima u njihovom kantonu. Na to su ponosni kao i na nastup u prvom kolu Federalnog kupa.

Iz njihovih redova potekao je Novalija Husejnović koji je zatim zaigrao u NK Seona koji se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH.
Klub se oslanja na podršku prijatelja iz njihove sredine, kao i onih koji žive u inostranstvu. Tu je i poneki sponzor, a podržava ih i Opština Srebrenik. Poklon iz Mozzarta posebno ih je iznenadio i oduševio, pa najavljuju nove pobjede u novoj opremi.

Adblock test (Why?)