Home Vijesti Državljani Srbije pali u Hrvatskoj: Pljačkali vozila na auto-putu

Državljani Srbije pali u Hrvatskoj: Pljačkali vozila na auto-putu

0

ZAGREB – Trojica srpskih državljana uhapšena su u Hrvatskoj pod sumnjom da su posljednjih dana na odmaralištima uz auto-put A3, dok su vozači spavali, provaljivali u parkirana vozila i krali novac, mobilne telefone i bankovne i kartice za gorivo, ukupno vrijednosti oko 32.000 evra.

Hrvatska policija saopštila je danas da je završila složenu kriminalističku istragu nad trojicom državljana Srbije starosti od 29, 32 i 61 godinu, koju su nakon što su u noći na četvrtak uhapšeni na odmorištu kod Starog Petrovog Sela, osumnjičeni za 27 krađa i teških krađa (provala), prenosi Index.hr.
Istragom je utvrđeno da su od jula prošle godine do juče više puta provaljivali u teretna vozila i automobile parkirane na odmaralištima Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica.
Dok su osobe spavale u unutrašnjosti tih vozila, krali su im novac, bankovne kartice, lična dokumenta, kartice za gorivo, mobilne telefone i drugo.
Daljom istragom utvrđeno je i da su na zagrebačkom i vukovarsko-sremskom području takođe počinili po jednu tešku krađu provaljivanjem.
U policiji materijalnu štetu ovim krivičnim djelima procjenjuju na oko 32.000 evra, a po završetku istrage njima određen pritvor a predmet je predat državnom tužilaštvu na dalje postupanje, navodi Index.hr.
Adblock test (Why?)