Home Vijesti Dvorana u Mostaru dobila ime po Zlatku Daliću

Dvorana u Mostaru dobila ime po Zlatku Daliću

0

Na Sveučilišnom kampusu u Rodoču u Mostaru svečano je otvorena sportska dvorana koja je dobila ime po selektoru hrvatske fudbalske reprezentacije, Zlatku Daliću.

Na sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru odlučeno je da će Sveučilišna sportska dvorana nositi naziv po proslavljenom selektoru „vatrenih“, Zlatku Daliću, koji je Hrvatsku odveo do istorijskog srebra na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. Livnjak je potom postao i prvi trener koji je reprezentaciju Hrvatske odveo na tri velika takmičenja.
„Ovo je za mene velika čast i priznanje, jako sam ponosan i zahvalan. Poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji dobio sam različita priznanja i nagrade, ali ovo mi je jedna od najdražih i najvrjednijih jer dolazi iz okruženja gdje sam rođen, a ja se nikad nisam sramio reći odakle potječem“, rekao je Dalić, koji je pritom poslao poruku studentima i mladima.
“Iskoristio bih priliku ukazati vam da su učenje, studiranje i sport jako važne stvari. Puno se govori da to nije moguće zajedno provesti, ali jest moguće i vrlo je bitno. Nakon sporta i karijere ostaje znanje i obrazovanje kao jamstvo dobrog života. Reprezentacija može biti primjer da je sve moguće. Ako ste vrijedni, hrabri, odlučni i skromni, možete napraviti rezultat i ostvariti svoj san kao što sam ga ja ostvario”, zaključio je Dalić.
Adblock test (Why?)