Home Vijesti Erdoan zahvalio građanima BiH na nesebičnoj pomoći

Erdoan zahvalio građanima BiH na nesebičnoj pomoći

0

ANKARA- Članovi Predsjedništva BiH boravili su u radnoj posjeti Turskoj, na poziv Redžepa Taipa Erdoana, prеdsјеdnikа te zemlje te su razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH i svijetu.

Ovom prilikom, ponovo su izrazili duboko žaljenje zbog gubitka velikog broja ljudskih života i imovine usljed razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku, te iskazali solidarnost sa građanima i vlastima ove zemlje.
Erdoan je zahvalio građanima Bosne i Hercegovine na iskazanoj podršci i nesebičnoj pomoći pruženoj u ovim teškim trenucima za Tursku.
“Tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji u BiH, regiji i svijetu, članovi Predsjedništva BiH upoznali su predsjednika Republike Turske i sa aktivnostima i zadacima koji se nalaze pred institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. Posebna pažnja bila je usmjerena na teme vezane za jačanje ekonomske saradnje dvije zemlje u kontekstu intenziviranja trgovinske razmjene i realizacije dosadašnjih, kao i mogućnostima pokretanja novih investicionih projekata”, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
Dodaju da je ovom prilikom izraženo zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa sa Turskom, sa kojom Bosna i Hercegovina, kako se navodi,  ima najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora.
Ukazano je na potrebu nastavka dobre privredne saradnje i kroz povezivanje poslovne zajednice dvije zemlje.
Članovi Predsjedništva BiH su istakli da je radna posjeta Republici Turskoj još jedna potvrda uspješnih i stabilnih odnosa dvije zemlje, te izrazili zahvalnost predsjedniku Republike Turske za podršku Bosni i Hercegovini.

Adblock test (Why?)