Home Biznis FERK usvojio tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije

FERK usvojio tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije

0

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH u srijedu je usvojila tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva Veterinarska stanica “Concetrana Vett” d.o.o. Doboj Istok za solarnu fotonaponsku elektranu “Yavin”, Solarna elektrana “Milićević“, vlasnika Tome Milićevića iz Prozora-Rame za solarnu fotonaponsku elektranu “Milićević“ i Solarna elektrana „DTG-I“, vlasnika Ive Dedića iz Prozora-Rame za solarnu fotonaponsku elektranu „DTG-I“.

Solarna elektrana „Yamin“ izgrađena je u naselju Mala Brijesnica, općina Doboj Istok, krovne je izvedbe, instalirane snage 23 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 29 MWh.

Solarna elektrana “Milićević“ je slobodnostojeća elektrana izgrađena u naselju Krančići, općina Prozor-Rama, instalirane snage 22,5 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 35 MWh, dok je solarna elektrana “DTG-I“ izgrađena na krovu objekta u Ulici Ćire Truhelke, općina Prozor – Rama, instalirane snage 15 kW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 21 MWh, saopćeno je iz FERK-a.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na web stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrt do 10. marta ove godine do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, Adblock test (Why?)