Home Vijesti Film “Toma” u Nišu: Duh naše muzike i naših ljudi

Film “Toma” u Nišu: Duh naše muzike i naših ljudi

0

NIŠ – Publika u Nišu doživjela je na izrazito emotivan način film “Toma” Dragana Bjelogrlića koji je svoju srpsku premijeru imao sinoć na niškoj Tvrđavi na otvaranju fetivala “Filmski susreti”.

Nakon projekcije filmske storije o najvažnijim momentima iz života i karijere najpoznatijeg jugoslovenskog boema, pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića, ljudi su s pomješanim osjećanjima izlazili iz niške Tvrđave.
Nerijetko ženama su iskrile suze u očima.
“Film ”Toma” predstavio je duh naše muzike i naših ljudi. Plakali smo i smejali se tokom projekcije… Bilo nam je lepo da vidimo te izvanredne glumce kao što su Andrija Kuzmanović i Milan Marić… Predivan je film”, kazala je Tanjugu gospođa sa suzama u očima.
Da je “Toma” vjerovatno film godine u domaćoj kinematografiji misli i još jedna gospođa koja je sa posebnim uzbuđenjem sinoć izašla sa niške Tvrđave.
“Pogodili su Tomin život… Predstavili su emociju iz njegovih pesama… Čestitam svima koji su učestvovali u nastajanju ovako posebnog filma”, kazala je gospođa uz širok osmijeh.
S njom se slaže njena prijateljica, koja ističe da bolji film nije mogao da otvori festival “Filmski susreti”.
“Film ”Toma” je o svima nama. To je idealno ostvarenje za otvaranje festivala u Nišu za koji sve Nišlije žive”, kazala je gospođa.
Film “Toma” je ispraćen ovacijama na svjetskoj premijeri u Sarajevu 20. avgusta i sinoć na srpskoj premijeri u Nišu.
Adblock test (Why?)