Home Vijesti FSS odgovorio Zvezdi zbog napada na Piksija

FSS odgovorio Zvezdi zbog napada na Piksija

0

Fudbalski savez Srbije održao je vanrednu sjednicu Izvršnog odbora u utorak u Staroj Pazovi, a povod za to bila su saopštenja i napadi u javnosti prema seletkoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koja su dolazila sa adrese Crvene zvezde.

FSS se nakon sjednice oglasio i saopštenjem na zvaničnom sajtu, gdje je istaknut i odgovor Zvezdi uz konstataciju da je u Srbiji dobro suđenje i da je takmičenje regularno, te da Savez neće odustati od takve politike i pozvao je klubove da se za bodove bore pošteno na terenu, a ne van njega.
Takođe, pružena je javna podrška selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i FSS ističe da će učiniti sve da ih zaštiti od napada i pruži i njemu i reprezentativcima mir pred naredne utakmice.
“Povodom neprimjerenih saopštenja i zlonamjernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora našeg najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FSS izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije. Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cijenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega.”
IO je izrazio stav da se svi problemi rješavaju unutar institucija Saveza, a ne saopštenjima i pritiscima. “Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada cjelokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mjera za ovakvo ponašanje u skladu s preporukama UEFA”, navode na sajtu FSS.
FSS Nnvode da duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspjehe koje su podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući prijeko potrebni mir pred naredne utakmice.
Adblock test (Why?)