Home Banjaluka Gdje to živimo: Voda je u ovaj dio Banjaluke stigla nakon 15...

Gdje to živimo: Voda je u ovaj dio Banjaluke stigla nakon 15 godina

0

U naselje Brkići kod Banjaluke voda je stigla nakon 15 godina čekanja. Mještani Brkića kod Banjaluke nakon 15 godina dobili su vodu. Grade se i asfaltiraju prilazni putevi, a sve se finansira iz budžeta grada Banjaluka,a vrijednost projekta je oko 300 000 maraka.

Oko 30 domaćinstava u naselju Brkići konačno su dobili pitku vodu. Kažu da će im mnogo pomoći u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

„Čekamo 15 godina i više, stalno nam obećavaju sutra sad za mjesec dva tri, a sad je stiglo samo da odete vidjeti gdje smo mi svoje krave napajali to je teška muka, hljeb sa devet kora a ne sa pet“, kaže Žarko Brkić, mještanin.

U projektu Voda 2 u toku 2021.godine izgrađeno je oko 1500 metara dovodnog cjevovoda do sela, u vrijednosti oko 150 000 KM. Iz rebalansa budžeta ove godine izgrađna je vodovodna mreža u dužini od 1 950 metara za koju je izdvojeno 138 000 maraka. To znači da će 95% teritorije Banjaluke imati redovno snabdijevanje, kažu iz gradske uprave.

„Banjaluka je finansijski stabilna i ide naprijed iako trpimo probleme jer skupštinska većina neće da podrži projekte i grijanja i vode ali mi nekako kao i ova voda nađemo put i nađemo rješenja i dođemo konačno do toga da na terenu stvari funkcionišu i da naši ljudi i domaćini budu zadovoljni“, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Pored projekta izgradnje vodovodne mreže, grad Banjaluka je u naselju Brkići započeo i asfaltiranje dionice puta, a plan je da se putevi nasipaju i asfaltiraju u svakom naselju i zaseoku na teritoriji grada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here