Home Vijesti Godinu dana zatvora zbog droge

Godinu dana zatvora zbog droge

0

DOBOJ – Okružni sud u Doboju je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osudio A.K. iz ovog grada na godinu dana zatvora zbog droge.

Kako se navodi u optužnici, A.K. je 23. februara 2020. godine, u stanu koji koristi za stanovanje, iako je bio svjestan i znao da se radi o nezakonitoj psihotropnoj supstanci M.M., S.M. i B.B. stavio na raspolaganje prostorije stana koje koristi i dao da uživaju marihuanu i spid.
“On je omogućio navedenim licima da uživaju marihuanu i spid, pa su tako 25. februara 2020. godine prilikom pretresa stana koji za stanovanje koristi A.K. pronađeni predmeti, i to: sasušena biljna materija 0,1166 grama i jedan opušak improvizovane cigarete bijele boje, u kojima je vještačenjem utvrđeno prisustvo kanabisa”, piše u optužnici.
Dalje stoji da je pronađen i jedan CD u plastičnom omotu sa natpisom “Biohazard” sa tragovima praha bijele boje, te nosač za SIM karticu sa tragovima praha svijetle boje.
“Pronađena je i viza kartica jedne banke sa tragovima praha bijele boje, kartica crne boje sa natpisom jednog ugostiteljskog objekta sa tragovima praha svijetle boje i jedna improvizovana cjevčica napravljena od novinskog papira, a u kojim tragovima je vještačenjem utvrđeno prisustvo psihoaktivne komponente amfetamina. Pronađen je i prah bijele boje upakovan u transparentnu najlonsku vrećicu sa zip zatvaračem mase 0,0863 grama u kojem je vještačenjem utvrđeno prisustvo psihoaktivne komponente 3,4-metilendioksimetamfetamin (MDMA)”, navodi se u optužnici.
On je, inače, proglašen krivim za krivično djelo omogućavanje uživanja opojne droge.
Optuženom A.K. je naloženo i da nadoknadi troškove krivičnog postupka od 550 KM, te iznos od 200 KM na ime paušala u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti ove presude.
Adblock test (Why?)