Home Banjaluka Godišnjica policijske represije: Davor Dragičević poslao poruku sa Trga Krajine

Godišnjica policijske represije: Davor Dragičević poslao poruku sa Trga Krajine

0

Danas su tačno tri godine otkada je izvršena policijska represija na ljude okupljene oko grupe Pravda za Davida.

Na današnji dan 2018. godine izvršena je policijska represija koja je šokirala Banjaluku, regiju i svijet.

Veliki broj specijalnih jedinica policijie okupiralo je Trg Krajine sa namjerom da uklone Davidovo srce, simbol borbe porodice Dragičević i ljudi koji su bili okupljeni oko Pravde za Davida.

Tog 25. decembra okupljeni na Trgu sklonili su se u dvorište crkve koja se nalazi u centru grada, dok ih odatle nisu otjerali crkveni zvaničnnici.

Tog dana u Banjaluci je vladala vanredna situacijia i mnogi građani su bili u strahu.

Davor Dragičević, koji se nedavno vratio iz Austrije, danas je ponovo na Trgu. Odatle je poručio da zna ko su glavni krivci i da nikada neće oprostiti i zaboraviti sve što se desilo njegovom sinu, njegovoj porodici i ljudima koji su im pružili podršku.

Obilježavanje trogodišnjice progona građana počelo je pjesmom “Klinac u getu”.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića ,rekao je da slobodno stoji na trgu.

-Kristalna noć u Banjaluci 25.12.2018. pretvorila je dan u mrklu noć. Teško se svega sjetiti- rekao je Dragičević.

– Toga dana dogodio se neviđeni zločin, ne prema meni i majci Davida, već prema građanima. Oni koji danas okreću glavu, ne okreću glavu od Davida, već od svoje djece- rekao je Dragičević.

On je pozvao da ga uhapse i danas.

-Svako onaj ko misli da će se izvući bez adekvatne kazne griješi. Grupa Pravda za Davida je na pravom putu- rekao je Dragičević, dodavši kako 25. decembar 2018. godine niko i nikada neće izbrisati.

-Potvrda svega onoga što govorim je to što mi sada slobodni stojimo na trgu. Koliko nas ima, dovoljno nas je da uz pomoć advokata Ifera Ferageta dođemo do istine. Ljudi, ubice su ovdje među nama, četiri godine uživaju slobodu. Šta se promijenilo, može li mi neko dati odgovor- istakao je Dragičević.

Dodao je da će se ukoliko sve bude u redu, poslije Nove godine desiti određeni pomaci kada je u pitanju istraga kojom u vezi ubistva Davida Dragičevića rukovodi Tužilaštvo BiH.

 

 

Buka