Home Video Govornik na skupu u Banjoj Luci upitao okupljenu masu: Jeste li vi...

Govornik na skupu u Banjoj Luci upitao okupljenu masu: Jeste li vi genocidan narod? – Uslijedio gromoglasan odgovor: Jesmo!

0
Lukić je želio da okupljeni građani Bošnjacima i svijetu pošalju poruku kako Srbi nisu genocidan narod, kao i to da Republika Srpska nije genocidna tvorevina

Protestni skup, pod nazivom “Sloboda”, u srijedu je održan u Banjoj Luci, a njemu je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi iz raznih dijelova manjeg bh. entiteta.

Specijalno za ovaj skup, na Trgu Krajine je postavljena bina na kojoj su se obraćali oni koje su organizatori skupa okarakterisali kao ugledne ljude.

Među govornicima na skupu se našao i Radomir Lukić, profesor na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu. On je prisutne kratko podsjetio na period nastajanja manjeg bh. entiteta, a onda im je poručio kako neće puno pričati o tome.

Umjesto priče, kako je rekao Lukić, ljudima će postaviti nekoliko pitanja koja bi trebala biti jasna poruka ljudima iz međunarodne zajednice, političarima u Sarajevu, ali i bošnjačkom narodu u globalu.

Lukić je želio da okupljeni građani Bošnjacima i svijetu pošalju poruku kako Srbi nisu genocidan narod, kao i to da Republika Srpska nije genocidna tvorevina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here