Home Banjaluka Gradonačelnik sa rektorom: Po prvi put grant od 100.000 KM za Univerzitet...

Gradonačelnik sa rektorom: Po prvi put grant od 100.000 KM za Univerzitet u Banjoj Luci

0

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je danas radni sastanak sa rektorom Univerziteta u Banjoj Luci Radoslavom Gajaninom.

Tom prilikom potpisan je i Protokol o izvođenju studentske prakse – koja će studentima omogućiti stručnu praksu u Gradskoj upravi, ali i u preduzećima čiji je osnivač Grad.

Kako je kazao gradonačelnik, dobre prakse će biti nastavljene, ali današnji sastanak je takođe važan jer će se po prvi put u budžetu Grada obezbijediti grantovska sredstva namijenjena Univerzitetu.

– Imajući u vidu da Univerzitet svake godine ima određene potrebe za rješavanjem određenih infrastrukturnih pitanja, zamisao je da im Grad dodijeli grant, uz pomoć kojeg bi oni rješavali te probleme po prioritetu, koji sami odrede, dok bi Gradu dostavljali izvještaj o utrošenim sredstvima – poručio je Stanivuković.

On je kazao da je tokom sastanka razgovarano i o izmjenama Regulacionog plana, koje se tiču novog Gradskog parka, a koji bi trebalo da sa Univerzitetskim gradom, prvim kejom na rijeci Vrbas, te novim izgledom „Akvane“,koji smo najavili, čine jednu potpuno novu ambijentalnu cjelinu.

– Jedna od važnih tema današnjeg sastanka je i izgradnja vrtića, koji bi koristio djeci zaposlenika Univerziteta, ali i studentima koji se opredijele za tu struku, jer bi im u toj ustanovi mogla biti organizovana praksa – kazao je gradonačelnik.

Rektor Univerziteta Radoslav Gajanin, kazao je da kada je riječ o studentskoj praksi, plan je da se projektne aktivnosti realizuju u kontinuitetu i to u martu mjesecu, kako bi studenti mogli praksu obavljati u ljetnjom periodu, a kada je pauza na fakultetima.

– Tokom radnog sastanka sa gradonačelnikom Stanuvukovićem, utvrđena je dinamika završetka projektnih aktivnosti koje se odnose na izradu projekta zgrade edukativnog centara za predškolsko obrazovanje – zgrada dječijeg vrtića u Univerzitetskom gradu, kao i finansijska podrška Univerzitetu iz budžeta Grada, za zajedničke projekte od obostranog interesa – poručio je Gajanin.