Home Vijesti Hercegovački policajci daju krv

Hercegovački policajci daju krv

0

TREBINJE – Pripadnici Policijske uprave Trebinje, njih 54, učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi od 25. do 27. jula 2023. godine.

U pitanju je ljetna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja se već tradicionalno organizuje u sezoni godišnjih odmora, kada je smanjena količina zaliha krvi u transfuziološkim službama, na koji način, kako je saopšteno u PU Trebinje, njihovi pripadnici pokazuju da građani Hercegovine, Republike Srpske mogu na njih uvijek da računaju.
Hercegovačka policija navodi da njihov Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi ima jako dobru i uspješnu saradnju sa transfuziološkim službama bolnica u Trebinju i Nevesinju i da se uvijek rado odazovu na poziv ljekara iz ovih službi kada se stvori potreba za određenom krvnom grupom.
Aktiv broji više desetina članova, od kojih su neki dali i 50 puta krv, a naročito ih raduje što im se sve više priključuju mladi pripadnici policije koji su još u  srednjoškolskom uzrastu počeli darivati krv i nastavili sa ovim aktivnostima kada su obukli policijske uniforme.
Ono što posebno raduje je da se veliki broj policajaca koji, kada zasnuju radni odnos, po ugledu na starije kolege odluči da postanu doborovoljni davaoci krvi, a Rade Vujović, pomoćnik komandira Policijske stanice Trebinje, jedan je od njih.
“Krv sam počeo darivati u srednjoj školi, po uzoru na moga oca, koji je takođe  doborovoljni davalac, tako da sam ja do sada 21 put darovao krv”, navodi Vujović.
Adblock test (Why?)