Home Vijesti Hrvat uhapšen zbog ubistva u Njemačkoj

Hrvat uhapšen zbog ubistva u Njemačkoj

0

TIBINGEN – Hrvatski državljanin (27) uhapšen je zbog ubistva 23-godišnjaka, navodi se u saopštenju javnog tužilaštva Tibingenu i sjedišta policije u Reutlingenu.

Ubistvo se desilo u četvrtak, 23. marta 2023. u Starom botaničkom vrtu, a nakon kraće portage, policija je uhapsila 27-godišnjaka. Sumnja se da je 23-godišnjaka, za kojeg policija ne navodi nacionalnost, teško povrijedio nožem da je on, nakon kratkog vremena, podlegao u bolnici.
Kako prenosi Fenix-magazin, dvojica muškaraca su se u četvrtak, oko 17 sati prvo posvađali, pri čemu je osumnjičeni 27-godišnjak navodno nožem ubo 23-godišnjaka.
Uprkos potjeri koja je pokrenuta odmah nakon zločina, 27-godišnjak je uspio pobjeći.
Istražni tim od 20 članova osnovan u Kancelariji kriminalističke policije u Tibingenu danonoćno je radio na rješavanju zločina. Upravo to je dalo rezultate kada je tokom jučerašnjeg dana 27-godišnjak identifikovan kao osumnjičeni, a zatim sinoć i uhapšen. Policija ga je pronašla na kućnoj adresi u Tibingenu, a osumnjičeni nije pružao otpor pri hapšenju.
U njegovom su stanu pronađeni i dokazi, uključujući i dijelove odjeće koju je navodno nosio za vrijeme počinjenog zločina. U četvrtak naveče u blizini mjesta zločina pronađen je nož. Još se istražuje je li to oružje kojim je počinjeno ubistvo.
Muškarac, koji je policiji poznat po krivičnim djelima vezanim za nasilje i drogu, iskoristio je pravo da se brani ćutnjom. Žrtva je takođe poznata policiji zbog trgovine drogom.
Na zahtjev državnog odvjetništva u Tibingenu, optuženi je danas trebao biti izveden pred istražnog sudiju.
Adblock test (Why?)