Home Vijesti Inspekcija u RS pojačano kontrolira benzinske pumpe

Inspekcija u RS pojačano kontrolira benzinske pumpe

0

Tržišna inspekcija krenula je u pojačane kontrole benzinskih pumpnih stanica na području Republike Srpske, rečeno je Srni u Inspektoratu RS.

Prvi, još do kraja neobrađeni podaci sa terena, pokazuju da je nekoliko benzinskih pumpnih stanica ponovo zatečeno u prekršaju.

Iz Inspektorata su istakli da su, poslije pauze od nekoliko dana zbog ispunjavanja obaveza iz drugih oblasti koje pokriva ova inspekcija, od jučer krenuli u ove pojačane kontrole.

U Inspektoratu su naglasili da kontrole benzinskih pumpi traju od početka marta sa manjim prekidima, navodeći da je od 5. marta do 12. avgusta izvršena 181 kontrola i da su u 115 slučajeva utvrđene određene nepravilnosti.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti inspektori su izdali 230 prekršajnih naloga, čija vrijednost premašuje 1.672.000 KM.

Inspekcijskim kontrolama na pumpama su uglavnom utvrđene nepravilnosti prilikom formiranja cijena u dijelu ograničenja propisanih marži, gdje su utvrđena određena prekoračenja koja su se kretala u jednom trenutku znatno više od dozvoljenih, istakli su iz Inspektorata.

Svim kontroliranim subjektima koji su zatečeni u prekršaju izrečene su zakonom predviđene prekršajne mjere.

Kontrole će se kontinuirano vršiti kako na pumpama tako i u većim trgovačkim centrima, a sve radi povoljnijeg i tačnijeg praćenja prometa i formiranja cijena, naveli su u Inspektoratu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here