Home Vijesti Istraživanje Alfe Romea pokazalo je da kupci ne žele ogromne ekrane

Istraživanje Alfe Romea pokazalo je da kupci ne žele ogromne ekrane

0

Mercedesov hyperscreen nudi ekran veličine 56 inča, jedan inč više od Cadillaca Celestiq i osam inča više od Lincolna Nautilus.

Ostali vrijedni pomena uključuju Cadillac Escalade (38 inča), Lucid Air (34 inča) i Buick LaCrosse (30 inča). Alfa Romeo ima različite prioritete jer interno istraživanje je pokazalo da kupci zapravo ne žele ogromne ekrane koji se protežu od jednog do drugog ugla kontrolne table.
U razgovoru za Autocar, šef italijanskog proizvođača automobila Žan-Filip Imparato rekao je da budući modeli neće dobiti masivne ekrane: “Naravno, poštujem šta Mercedes radi sa svojom digitalnom tehnologijom, ali moji kupci ne traže ekrane za informaciono-zabavne sisteme širine od jednog metra ili 200 digitalnih sistema pomoći za uključivanje i isključivanje.”
Dalje je rekao da tipični kupac Alfe ne želi da zna kakvo će vrijeme biti za tri nedjelje jer samo žele da voze automobil.
Imparato je pomenuo da će “cannocchiale” (u teleskopskom stilu, instrument tabla sa dvostrukim poklopcem) ostati, dopunjena velikim head-up displejem (HUD). Zanimljivo je da je vrh Alfe Romea pomenuo da bi HUD mogao da projektuje “automobil duhova” (ghost car) kako bi pomogao vozaču da bolje pozicionira automobil na putu. On je dodao da je planirano da prvi model koji će dobiti novi izgled instrument table izađe 2025. godine i da će usvojiti električnu arhitekturu STLA Brain.
Po standardima za 2023., ekrani koje nudi Alfa Romeo su mali s obzirom da Giulia i Stelvio imaju ekrane od 8,8 inča, dok Tonale dobija 10,25-inčnu multimediju. Sva tri automobila imaju digitalnu instrument tablu od 12,3 inča. Zajedno sa Jeepom Avenger, četvrti model koji tek treba da bude imenovan bi trebalo da izađe sljedeće godine kao mali krosover koji će služiti kao prvi EV kompanije.
U prethodnom intervjuu, Imparato je rekao da budući modeli dobijaju multimediju sa “posebnim karakteristikama” i veličinom ekrana “preko 13 inča”. Kada uđu u jedan od modela sljedeće generacije koji treba da bude 2025. godine, vlasnici će biti upitani da li žele da se voze sami ili da puste automobil da radi sav posao, navodi Imparato. Iskreno, to zvuči lakše reći nego učiniti, ali ideja iza onoga što je rekao izvršni direktor je da se izbjegne bilo kakva zabuna o tome kako se automobil ponaša – ili se vozi “ručno” ili ne.
Pošto smo ranije spomenuli EV, modeli Quadrifoglio bez SUS-a su već planirani sa čak 1.000 konjskih snaga i tehnologijom baterija sljedeće generacije sa podrškom za bežično punjenje. Prije nego što počne električna revolucija, superautomobil na benzin trebalo bi da bude otkriven 30. Avgusta, prenosi AutoRepublika.
Adblock test (Why?)