Home Vijesti Izdato narandžasto upozorenje za Hrvatsku – stiže ciklon “Jadranka”

Izdato narandžasto upozorenje za Hrvatsku – stiže ciklon “Jadranka”

0

ZAGREB – Hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je narandžasto upozorenje, a na vrijeme će uticati ciklon neslužbeno nazvan “Jadranka”, koji se trenutno nalazi nad Afrikom.

Na vrijeme u Hrvatskoj u sljedećih 48 časova intenzivno će uticati ciklon koji donosi kišu, južinu i relativnu toplotu. Centar ovog ciklona trenutno se nalazi na području Tunisa. On će se do kraja dana prvo premjestiti nad Italiju, a sutra i nad Jadran.
Crometeo je povodom puštanja u rad prvog službenog državnog radara na Jadranu ovaj ciklon prigodno i sasvim neslužbeno nazvao – “Jadranka”.
A “Jadranka” već danas donosi probleme s jugom i to krajem dana i naročito u noći na petak kada su na moru mogući udari do 100 kilometara na sat. Sutra su lokalno moguće padavine i do 40 litara po metru kvadratnom.
U subotu će biti promjenljivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Biće dosta suvog vremena, ali će i dalje biti povremene slabe kiše ili pokojeg pljuska. Vjetar većinom umjeren, smjenjivaće se levant i jugo. Zadržaće se relativno toplo. Nedjelja će biti stabilnije i toplija uz jugo.
Adblock test (Why?)