Home Vijesti Izmjene u saobraćaju na mjestima izvođenja radova

Izmjene u saobraćaju na mjestima izvođenja radova

0

BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ nema izmjena u odvijanju saobraćaja, osim na mjestima gdje se izode radovi, a vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Radovi se izvode na auto-putu Gradiška – Banjaluka, gdje je na odmaralištu Lužani zapad u toku izgradnja poslovnog objekta, zatim na putnim pravcima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, zatim Crkvina – granica Republika Srpska/FBiH Ledenice, u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra Prijedoru na putu prema Kozarskoj Dubici, te na dionicama Lamovita – Ivanjska i Stari Ugljevik – Glavičice u rejonu Glinja.
Usporeno se zbog radova vozi i na putnim pravcima Bijeljina – Šepak u mjestu Pilica, Vlasenica – Sokolac na Han Pijesku, Žegulja – Ljubinje (dionica Podvrsnik – Ljubinje), Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje), na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, zatim Foča – Goražde u mjestu Filipovići, kao i na dijelu puta Rogolji – Baraći.
Na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.
Klizišta usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, Dobro Polje – Miljevina i Ukrina – Gornja Vijaka.
Na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci”, dolaziće do privremene obustave saobraćaja od 08.00 do 15.00 časova. Obustava će se vršiti na način 30 minuta obustave, a propuštenje saobraćaja 10 minuta.
U FBiH se zbog radova sporije vozi na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Čitluk-LJubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.
Na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela “1. mart” na dionici auto-puta Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.
Zbog radova na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica kod skretanja za poslovnu zonu saobraćaj se obustavlja od 7.00 do 17.00 časova, a alternativni pravac je Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić, prenosi “Srna”.
Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće, tako da se na ovom dijelu puta saobraća usporeno.
Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.
Adblock test (Why?)