Home Vijesti Još jedna fudbalska donacija Mozzarta: Nove trenerke za BFK Simm Bau

Još jedna fudbalska donacija Mozzarta: Nove trenerke za BFK Simm Bau

0

Pretpionirima i pionirima Bosanskog fudbalskog kluba “Simm Bau” kompanija Mozzart donirala je novu opremu kako bi im pružila podršku u razvoju mladih talenata.

U klubu, koji je osnovan 1975. godine u selu Kosova pored Maglaja, vrijedno treniraju i takmiče se talentovani fudbaleri svih generacija. 

Sa brojnih takmičenja, održanih širom BIH, do sada su se uvijek vraćali sa osvojenim peharima i medaljama.
“Oprema koja nam je stigla mnogo je kvalitetnija od one koju smo ranije imali. Svi su ovu donaciju dočekali s radošću, veoma su bili iznenađeni. Saradnja sa Mozzartom veoma nas je obradovala i hvala im na ovom gestu”, kaže Arnel Alić, član uprave BFK Simm Bau.  
Osim pretpionira i pionira, klub ima i selekcije kadeta, juniora i seniora, koje ukupno broje oko 100 članova. 

Najmlađi članovi takmiče se u ligi Zeničko-dobojskog kantona. 
U Maglaju postoji Škola fudbala u kojoj pjetlići uče prve fudbalske poteze, a zatim se pridružuju BFK “Simm Bau”. 
Želja im je, kako kažu, da omasove redove najmlađih igrača i da zaigraju na nivou Federacije, a da kadeti, juniori i seniori počnu da se takmiče u Premijer ligi BIH. Iz redova ovog kluba potekao je i reprezentativac BiH Aldin Spahić.

Klub se većinski samostalno finansira, te kroz naplatu članarina, a pomoć dobijaju od općine i Kantona kroz razne projekte.  Vrijedna pomoć im je i donacija opreme iz Mozzarta -kompanije koja uvijek rado podržava mlade i perspektivne sportiste. 
“Prilikom uručenja donacija, trudimo se da pomognemo razvoj klubova bez obzira na to iz kojeg su mjesta i u kojem se rangu takmiče. Posebno smo srećni kada naša donacija dođe u sportske kolektive koji posvećeno rade sa najmlađima i trude se da napreduju u svom sportu”, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzart-a.  
Adblock test (Why?)