Home Vijesti Kakanjac ubijen iz automatske puške, uhapšen dvojac

Kakanjac ubijen iz automatske puške, uhapšen dvojac

0

SARAJEVO, KAKANJ – Kakanj se u suzama oprašta od Vedada Gadžuna (34), koji je ubijen u vikendici iz automatske puške, a zbog čega su uhapšeni Kakanjci G.N. (29) i Š.H. (28).

Ubistvo se desilo u subotu u mjestu Bilješevo, kod Kaknja.
Kako nam je potvrđeno iz MUP-a ZDK, osumnjičeni za ubistvo u saučesništvu predati su u nadležnost tužilaštva.
Takođe su nam juče rekli da je u toku obdukcija tijela ubijenog, koja do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije bila završena.
Iako nema zvaničnih informacija o motivima i načinu izvršenja krivičnih djela, potvrđeno nam je da je Gadžun ubijen iz automatske, a ne iz lovačke puške, kako su mediji prenijeli.
Nakon što je policija u Kaknju u subotu, oko 12 časova, zaprimila dojavu da se u jednoj od vikendica nalazi beživotno tijelo muškarca, uslijedila je potraga za osumnjičenima za ubistvo.
Isti dan pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su dvije osobe na području Kantona Sarajevo koje se dovode u vezu sa zločinom i one su predate u dalju nadležnost policiji ZDK.
Navodno su nakon zločina osumnjičeni pobjegli automobilom golf 4 .
Kada je vozilo pronađeno, na kamionu vučne službe pod jakom policijskom pratnjom i rotacijama golf je prevezen iz Kantona Sarajevo u Zeničko-dobojski kanton.
Niko od mještana ne zna šta je prethodilo zločinu, a policija je na licu mjesta vršila uviđaj.
Kakanjci su se putem društvenih mreža emotivnim porukama opraštali od ubijenog sugrađanina.
“Da ti dragi Alah podari dženetske ljepote, a porodici sabur”, napisali su mnogobrojni građani, komšije i prijajtelji na Facebooku.
Za ubijenog kažu da je bio vrijedan i “dobar za sve, osim za sebe” te se nadaju da će oni koji su mu naudili dobiti najtežu moguću kaznu.
“Šta reći nego da si bio vrijedan i dobar momak, ali te više nema sa nama. Dragi naš Vedo, boli nas duša za tobom, nisi zaslužio da ti se ovo desi. Zato molim dragog Alaha da ti podari dženet. Nikad te zaboraviti nećemo”, jedna je od mnogobrojnih poruka upućenih nastradalom.
Kako nezvanično saznajemo, za osumnjičeni dvojac postupajući tužilac će vjerovatno zatražiti mjeru pritvora.
Adblock test (Why?)