Home Vijesti Kako da izbjegnemo iritaciju kože nakon brijanja mogu

Kako da izbjegnemo iritaciju kože nakon brijanja mogu

0

Sada kad su stigli topli mjeseci u godini, mnoge dame nemaju strpljenja da čekaju da dlačice dovoljno izrastu za depilaciju, i odlučuju da se jednostavno late brijača kako bi što prije mogle da uskoče u kratke haljine i suknje. Ukoliko ste i vi među njima, veoma je važno da tokom i nakon brijanja dodatno povedete računa o njezi kože kako biste izbjegli iritacije, koje uopšte nisu tako rijetke.

Neželjene i urasle dlačice, crvenilo, iritacije, hrapava i tačkasata koža nogu koja podsjeća na teksturu jagoda su samo neki od problema s kojima se susreće skoro svaka žena.
Prema riječima estetičarke Džoane Keni, razlog može biti povlačenje oštrice u pogrešnom smjeru.
Džoana je na svom TikTok profilu pokazala jednu tipičnu reklamu proizvođača brijača koja pokazuje ženu koja brije noge, a takve su reklame, kaže, krive što mnoge od nas to rade pogrešno.
Naime, žena u reklami noge brije od stopala prema gore, suprotno od smjera dlačica, a estetičarka napominje da takvo brijanje najčešće uzrokuje iritaciju kože.
Zato savjetuje da se noge briju od koljena prema dolje, dakle od sebe i u smjeru rasta dlačica.
“Ili tako ili se depilirajte”, poručila je u svom videu u čijem je naslovu napisala “Pogrešno se brijemo” i “Jesu li za to krive reklame?”
“Iako savjetuju brijanje u smjeru rasta dlačica, na reklamama uvijek vidimo isti pogrešan način…”, zaključila je dodavši kako je “krivac” za neznanje možda i tabu koji još uvijek okružuje nepoželjne ženske dlačice. 
I premda se većina TikTok korisnica zahvalila na savjetu, neke su žene komentisale da su im dlačice prekratke ili preslabe pa ih brijanje u smjeru rasta uopšte ne uklanja.
“Brijanjem suprotno od smjera rasta dlačica definitivno bolje uklonimo dlačice, ali iritacija je cijena”, zaključila je autorka videa.
Kožu je neophodno nahraniti i umiriti nakon brijanja, kao i nakon depilacije, jer se brijač ponaša kao površinski piling i uklanja mrtav sloj ćelija sa površine kože. Da bi se lakše regenerisala, da ne bi peckala i zatezala losion na bazi umirujućih sastojaka će pomoći. Birajte – aloju, hamamelis, kamilicu, kokosovo ulje ili bilo koje blago i neutralno mlijeko za tijelo bez alkohola, parfema i visoke koncentracije eteričnih ulja.
(24sedam)
Adblock test (Why?)