Home Vijesti Kejv negirao da je ženomrzac odgovarajući na optužbe

Kejv negirao da je ženomrzac odgovarajući na optužbe

0

Slavni australijski muzičar Nik Kejv negirao je da je ženomrzac odgovarajući na optužbe da je njegov studijski album “Murder Ballads” sadržavao tekstove koji su bili nasilni prema ženama.

Australijski kantautor (65) izdao je album 1996. sa svojim bendom Nik Kejv end d Bed Sids.
U nedavnom intervjuu, Kejv je rekao da mu je drago što njegova muzika ima kapacitet “razbjesniti” i utvrdio da je LP bio nasilan ne samo prema ženama, već prema svima.
“Neki od mojih ranih tekstova s D Brtdejt Parti (grupom), ploča ‘Murder Ballads’, takve stvari, bilo je nasilja prema ženama, ali zapravo je bilo nasilja prema svima”, izjavio je u posljednjoj epizodi “The Louis Theroux” podkasta.
“Bili su to samo nasilni zapisi. Bilo je herojskih žena, i žena ubica, i svakakvih stvari koje su se događale na toj ploči, i pjesmama prije toga,” rekao je Kejv.
Potom je nastavio:
“Ali ja lično nisam ženomrzac. Nemam te sklonosti, ali volio sam pisati pjesme koje su u to vrijeme bile nasilne”, dodao je Nik.
Objasnio je da je “samo uživao u uzbuđenju jezika, u mogućnosti da piše o nasilnim stvarima na isti način na koji pisac trilera možda voli pisati i o nasilnim stvarima”, prenosi “Independent”.
Adblock test (Why?)