Home Vijesti Ko je prevario Trivić i kako je stvoren lažni sukob Dodika i...

Ko je prevario Trivić i kako je stvoren lažni sukob Dodika i Vučića

0

Samo dvije noći uoči izbora u Banjoj Luci su privedeni članovi Glavnog odbora SNS-a, čiji je predsjednik Aleksandar Vučić, a mnogi su to shvatili kao Dodikovu poruku srbijanskom lideru.

Sada, tri dana nakon izbora, vodi se navodni “rat” između portala-tabloida bliskih Vučiću i Dodiku.

“Skandal! Dodik preko portala svog sina pokvareno napao predsjednika Srbije”, objavio je Informer kao odgovor na tekst portala Banjaluka.net u kojem se navodi da Vučić stoji iza odluke Jelene Trivić da u izbornoj noći proglasi pobjedu i da tako izazove političku krizu u RS-u.

Šta se zapravo dešava i da li postoji sukob na relaciji Vučić – Dodik?

Iz diplomatskih izvora saznajemo da su stranci, odavno ogorčeni potezima Milorada Dodika (SNSD), tražili od Vučića da im pomogne u rušenju Milorada Dodika, a idealna prilika za to su bili izbori.

Mrtva trka između Trivić i Dodika doživjela je usijanje u izbornoj noći u trenutku kada je kandidatkinja PDP-a proglasila pobjedu, a Dodik ljut i nervozan čekao sat iza ponoći da izađe pred medije i kaže “kako treba sačekati konačne rezultate” što je bilo potpuno nesvojstveno za njega.

Nakon toga, Jelena Trivić i Branislav Borenović su poveli grupu PDP-ovaca na ulice Banje Luke i proslavil, ispostavit će se, nepostojeću pobjedu.

Nezvanično saznajemo, da se u PDP-u nisu sami sjetili da proglase pobjedu i izađu na ulice, već da je to bio signal izvana. Ovo će im već danas poslužiti da u CIK-u zatraže novo brojanje svih glasova jer smatraju da su prevareni. I jesu prevareni, ali je pitanje od koga.

Kako je Dodik stigao do pobjede, krađom glasova ili voljom naroda, vjerovatno će zauvijek ostati nerazjašnjeno. Ipak, ono što je postalo jasnije stranim diplomatama jeste taktika koju su razradile vlasti u Banjoj Luci i Beogradu i činjenica da Dodik uživa snažno Vučićevo povjerenje, a da je sve ostalo bila šarena laža za strance, kao i podrška Beograda Jeleni Trivić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here