Home Promo objave Kompanija Meridianbet postala članica UN Global Compact

Kompanija Meridianbet postala članica UN Global Compact

0

 

Kompanija Meridianbet primljena je u članstvo UN Global Compact, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje kojim koordinira najvažnija međunarodna organizacija današnjice.

Time je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao dio globalne zajednice 17.000 kompanija u 162 zemlje svijeta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije.

Riječ je o međunarodno prihvaćenim deklaracijama i konvencijama UN koje predstavljaju normativni autoritet za odgovorno poslovanje vodećih svjetskih kompanija.

Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmjeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svijetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Ovo je svojevrsno globalno priznanje za kompaniju Meridianbet, s obzirom da je vrijednost održivog poslovanjakoje kompanija godinama gradi prema zaposlenima, zajednicama u kojima posluje, potrošačima, partnerima, dobavljačima, okolini i društvu u cjelini rezultovalo u preko 250 globalnih CSR akcija na preko 15 tržišta svijeta samo u 2022.

Rodna ravnopravnost – praksa, a ne lijepe riječi

Kao dominantno tehnološka kompanija i mjesto za talente, menadžment kompanije Meridianbet čini više od 55% žena, što znatno premašuje najnaprednije D&I standarde. Slogan UN “Rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sutra” je svakodnevna praksa u kompaniji Meridianbet. Dame su proporcionalno zastupljene u svim poslovnim segmentima – ljudski resursi, marketing, maloprodajna mreža i razvoj softvera, čime se pokazuje da je rodna ravnopravnost bez ekonomskog osnaživanja žena samo parola.

Kao pretežno tehnološka kompanija, ponosni smo na činjenicu da smo regrutni centar za talente i poslodavac po mjeri svakog.

Podrška profestionalnom i amaterskom sportu

Kompanija Meridianbet još jednom je ispisala istoriju košarkaške scene, postavši zvanični sponzor KK Crvena zvezda Meridianbet, što ujedno predstavlja i najveći sponzorski ugovor sa privatnom kompanijom u istoriji košarke na ovim prostorima.

Osim što predstavlja najveće ime industrije zabave u čitavom regionu, Meridianbet više od jedne decenije uspješno posluje na više od trideset tržišta EU, Južne Amerike i Afrike, na kojima primjenjuje najbolje prakse podrške lokalnim klubovima.

Tako je ova grupacija ekskluzivni betting partner više od 30 fudbalskih i košarkaških klubova širom svijeta, od Beograda (KK FMP Meridian), Sarajeva (KK Bosna Meridianbet), Doboja(FK Sloga Meridian), Podgorice (zvanični sponzor Prve crnogorske fudbalske lige – 1.CFL), Minhena, Valete (FC Valletta), Larnake (FC Aek Larnaka), Limasola (KK Apolon), Kanarskih ostrva, Dar es Salama (FC AFCM, Pan African, Costa do Sol) – navedimo neke od brendova i destinacija na kojima je Meridianbetpokrovitelj vrhunskog profesionalnog sporta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here