Home Vijesti Košarac: Ako Trgovska gora ne bude na dnevnom redu, neću prisustvovati sjednici

Košarac: Ako Trgovska gora ne bude na dnevnom redu, neću prisustvovati sjednici

0

Ako se na dnevnom redu zajedničke sjednice Savjeta ministara i Vlade Hrvatsk ne nađe tačka koja se odnosi na problematiku izgradnje spornog odlagališta na Trgovskoj gori, neću prisustvovati sjednici, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

“Trgovska gora je gorući problem i ne može biti u nekim tačkama razno, na zaprećku ili da se o tome nikako ne raspravlja. Ne! Јa u tome ne želim da učestvujem”, naveo je Košarac na Instagramu.
Istakao je da problem odlagališta na Trgovskoj gori mora biti posebna takča u vrhu dnevnog reda.
“Mi imamo obavezu prema 250.000 ljudi, kao i adekvatne odluke u institucijama na svim nivoima vlasti u BiH o neprihvatljivosti izgradnje odlagališta. To se mora poštovati”, zaključio je Košarac.
Danas bi u Zagrebu trebalo da bude održana zajednička sjednica Savjeta ministara i Vlade Hrvatske.
Međutim, Vlada Hrvatske tražila je da sa dnevog reda zajedničke sjednice budu skinute tačke koje se odnose na izgradnju centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Čerkezovac na Trgovskoj gori, kao i na sukcesiju bivše SFRЈ, ali i tačka koja se odnosi na inicijativu za potpisivanje sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o saradnji u oblasti informacionog društva i elektronskih komunikacija, navedeno je u dokumentu koji je u posjedu RTRS.
Ministar u bezbjednosti Savjeta ministara Nenad Nešić smatra da bez ove tačke, ministri iz Republike Srpske ne treba da učestvuju na zajedničkoj sjednici.
Adblock test (Why?)